特定非営利活動法人
国際生命科学研究機構
|
|
特定非営利活動法人 国際生命科学研究機構(ILSI Japan)は1981年に設立され、ILSIの一員として世界的な活動の一翼を担うとともに、日本独自の問題にも積極的に取り組んでいます。
|
|
|
ホーム
》委員会・研究会・CHP 》CHP・IDEA(活動)
|
»
Project IDEA:プロジェクト アイデア
成果発表 |
1
|
Fidler, et. al., Photostability
of Sodium Iron Ethylenediaminetetraacetic Acid (NaFeEDTA) in
Stored Fish Sauce and Soy Sauce, Journal of Food Science,
Dec 2004, Volume 69, Issue 9, pages S380-S383. |
2
|
Fidler et. al., Iron absorption
from fish sauce and soy sauce fortified with sodium iron EDTA,
Am J Clin Nutr. 2003 Aug;78(2):274-278. |
3
|
Pham et. al., Regular consumption
of NaFeEDTA-fortified fish sauce improves iron status and reduces
the prevalence of anemia in anemic Vietnamese women, Am J
Clin Nutr. Aug 2003, Vol. 78, No. 2, 284-290. |
4
|
Pham et. al., The Use of
NaFeEDTA-Fortified Fish Sauce Is an Effective Tool for Controlling
Iron Deficiency in Women of Childbearing Age in Rural Vietnam,
J Nutr. 2005 Nov;135(11):2596-601. |
5
|
Angeles-Agdeppa et. al.,
Efficacy of iron-fortified rice in reducing anemia among schoolchildren
in the Philippines, Int J Vitam Nutr Res. 2008 Mar;78(2):74-86. |
6
|
Angeles-Agdeppa et. al.,
Pilot-scale commercialization of iron-fortified rice: effects
on anemia status, Food Nutr Bull. 2011 Mar;32(1):3-12. |
7
|
Longfils et. al.,
A comparative intervention trial on fish sauce fortified with
NaFe-EDTA and FeSO4+citrate in iron deficiency anemic school children
in Kampot, Cambodia, Asia Pac J Clin Nutr 2008;17
(2):250-257. |
Project
IDEAの活動に寄付、賛助及びご協力を
頂いている企業及び団体 (五十音順) |
|
|
味の素株式会社
アクゾノーベル株式会社
Global Alliance for Improved Nutrition (GAIN)
財団法人 飯島記念食品科学振興財団
太陽化学株式会社
農林水産省 |
|
|
|
|
サイエンティフィック
アドバイザー |
|
|
東京大学大学院医学系研究科国際地域保健学教室 教授 神馬征峰
人間総合科学大学 教授 中西由季子
Prof. Sean Rynch, Department of Internal Medicine, Eastern Virginia
Medical School |
|
|
|
ILSI CHP Japanの活動は公衆衛生上の課題に対する社会貢献活動です。この活動をご支援いただいている関係各位に感謝いたします。
その他、ご関心をお持ちの多くの企業及び団体のご参加をお待ちしております。 |
|
|
|
(2018年5月)
|
|
|
|
Copyright © 2004-2024 International
Life Sciences Institute Japan , All Rights Reserved
|